Geschiedenis - Airmotors.nl

AIRMOTORS
Internationale Tandartsen Motor Club
Ga naar de inhoud
We schrijven 1984!

Tom Zwebe, tandarts uit Oss, haalt zijn motorrijbewijs en koopt zich een prachtige Honda CM 440T. Om zichzelf te bewijzen dat hij kon motorrijden is hij helemaal alleen naar Parijs gereden.
Op de eerstvolgende kringborrel van de tandartsen in Oss vertelde Tom dat aan een paar collega's en Jan van den Bosch (die toen zelfs geen rijbewijs had) opperde dat de tijd rijp was om een motorclub voor tandartsen op te richten. Zo gezegd en zo gedaan en met drie├źn zijn ze dan terug naar Parijs gereden. Tom met zijn Honda en twee collega's (Bernard en Louis) met gehuurde motoren. Op de terugweg regende het de hele weg, en goede kledij hadden zij toen nog niet. Met gevolg dat Louis in Oss van de motor stapte en gezworen heeft nooit meer te motorrijden en daar heeft hij zich keurig aan gehouden.

Inmiddels had Tom's assistente een naam bedacht: Airmotors. Voor tandartsen een naam dicht bij huis. De snelle boor van een tandarts is namelijk een airrotor (een met perslucht aangedreven rotor), en de link naar "Airmotors" was dus snel gelegd.

Het was de periode dat de motor razend populair was en in een minimum van tijd had de club meer dan 40 leden. Allen met dezelfde passie naast hun beroep: motoren en motorrijden. Op het hoogtepunt van de club waren er maar liefst 64 leden. Waarbij de eerste rit naar Schotland het grootste succes kende. Meer dan 40 deelnemers!!

Maar de leden worden ouder, stoppen met motorrijden en nu blijven enkel een paar "Die Hards" over.
Maar je zou eens moeten weten wat een gezellige groep het gebleven is!

Wat begon als een vriendengroep is uitgegroeid tot een echte vereniging, met statuten, een bestuur, een bankrekening, inschrijving bij de Kamer van Koophandel en bij de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging - KNMV.

Binnen dit hele verhaal mogen we zeker niet vergeten Tom te bedanken voor al het werk dat hij van 1984 to 2014 in zijn Airmotors gestoken heeft. De drijvende kracht achter deze vriendengroep! Voorzitter, ondervoorzitter, penningmeester, secretaris, webmaster .... Niets was hem teveel!
airmotors4ever@gmail.com
Correspondentieadres:
AIRMOTORS
pa Bernard Akkerman
Leeuwetand 41
NL - 8445 RB Heerenveen
Zoek in de website
Terug naar de inhoud